Ε.Π.Σ.
Κορινθίας

ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΝΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ

   Στην έδρα της Ενωσής μας, στην Κόρινθο, θα συνεχιστεί ο ενημερωτικός κύκλος των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων, μελών της Ε.Π.Ο., για το στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης των Εθνικών Ομάδων, το οποίο εκπόνησε ο προπονητής της Εθνικής μας ομάδας,  κ. Φερνάντο Σάντος.

   Ο Τεχνικός Διευθυντής των Εθνικών μας Ομάδων, Τάκης Φύσσας και ο υπεύθυνος συντονισμού, του εν λόγω προγράμματος και άμεσος συνεργάτης του Εθνικού μας προπονητή, Λεωνίδας Βόκολος, θα μιλήσουν την Παρασκευή 25/1/2013 και ώρα 15:00, στο ξενοδοχείο PRIME στον Ισθμό, στους εκπροσώπους των Ενώσεων της Δυτικής Ελλάδας.

   Το πρώτο πλάνο του προγράμματος ξεκινάει με την ολοκληρωμένη εφαρμογή του, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων, μέσω της διαδικασίας της ετήσιας συγκρότησης της Εθνικής Ομάδας με ποδοσφαιριστές κάτω των 15 ετών. Οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές θα επιλεγούν από ένα δίκτυο εξειδικευμένων συνεργατών (προπονητές των Ενώσεων, περιφερειακοί προπονητές και ομοσπονδιακοί τεχνικοί) και θα αποτελέσουν τη βάση του  στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης, που ξεκινάει με βάση το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και καταλήγει στην κορυφή του στην Εθνική Ανδρών.

   Στόχος του προγράμματος είναι η οργανωμένη  με σύγχρονα μέσα εκπαίδευση των ποδοσφαιριστών που επανδρώνουν τις Εθνικές Ομάδες και, ταυτόχρονα, η απόκτηση μιας ενιαίας αγωνιστικής ταυτότητας όλων των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων.