Ε.Π.Σ.
Κορινθίας

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΗ ΧΩΡΙΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΟ ΟΡΙΟ

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΗ

ΧΩΡΙΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΟ ΟΡΙΟ

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ :    01/08/2023  - 24/10/2023                              

                                        και 01/01/2024 - 26/01/2024                              τα κάτωθι δικαιολογητικά των περιπτώσεων Α ή Β στέλνονται απευθείας στην Ε.Ι.Π. της ΕΠΟ

 

 ΕΙΠ - ΕΠΟ

ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΔΙ

ΑΘΗΝΑ ΤΘ 14161 - ΤΚ 11510

ΠΡΟΣΟΧΗ: 

*** Οι ποδοσφαιριστές των περιπτώσεων Α και Β , ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ από τα σωματεία που ανήκουν πριν την προσφυγή τους και δεν δικαιούνται εντός 3ετίας να ζητήσουν εκ νέου αποδέσμευση για τους ίδιους λόγους, εκτός εάν, κατόπιν αιτήματος τους, αποφασίσει διαφορετικά η ΕΙΠ - ΕΠΟ.

*** ΟΙ Ε Π Α Ν Ε Γ Γ Ρ Α Φ Ε Σ  των ποδοσφαιριστών αυτών σε ομάδες του νέου τόπου κατοικίας τους πραγματοποιούνται ΜΟΝΟ τις περιόδους των επανεγγραφών και κατατίθενται στις ΕΠΣ που ανήκει το σωματείο που θέλει να εγγράψει τον ποδοσφαιριστή.

 

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Α:     Μετοίκηση λόγω  Σ Π Ο Υ Δ Ω Ν   ή   α λ λ α γ ή ς   σ χ ο λ ε ί ο υ

Α/Α

ΕΙΔΟΣ ΕΝΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

1

 ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΟΥ ΦΟΙΤΑ Ο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ

ΑΕΙ και ΤΕΙ

(αν αλλάζει σχολείο βεβαίωση φοίτησης από το νέο του σχολείο)

2

 Θεωρημένο από δημόσια αρχή αντίγραφο του ενοικιαστηρίου συμβολαίου της οικείας που διαμένει ο ποδοσφαιριστής

Εάν το ενοικιαστήριο συμβόλαιο είναι στο όνομα των γονέων του ποδοσφαιριστή ο γονέας πρέπει να υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599*1986 στην οποία να βεβαιώνει ότι φιλοξενεί τον γιο του (να αναφέρεται το όνομα του γιου) στην συγκεκριμένη διεύθυνση, θεωρημένη (η υπεύθυνη δήλωση) για το γνήσιο της υπογραφής στο ΚΕΠ.

Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που ο ποδοσφαιριστής φιλοξενείται από συγγενικό ή άλλο πρόσωπο.

3

 ΑΓΟΡΑ ΠΑΡΑΒΟΛΟΥ ΠΟΣΟΥ 200,00 ΕΥΡΩ

 Το παράβολο το αγοράζετε στο link "-e-παράβολα" του site της Ε.Π.Ο. Μετά την εγγραφή σας, σας δίνεται ένας ηλεκτρονικός κωδικός πληρωμής που αρχίζει με την ένδειξη RF, τον οποίο χρησιμοποιείτε για να προχωρήσετε στην αγορά του παραβόλου.

4

 ΠΡΑΞΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ 

5

 ΑΙΤΗΣΗ του ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ ΠΡΟΣ την ΕΙΠ - ΕΠΟ

 

6

 ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ

Η ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ή ΑΠΟ ΤΟ gov.gr

7

ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΗΣ του ποδοσφαιριστή στο νέο σωματείο ΚΑΘΟΛΛΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ.

  η οποία έχει κατατεθεί στην ΕΠΣ__________

 

 

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ  Β:     Μετοίκηση λόγω   Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α Σ   ή   Τ Ε Λ Ε Σ Η Σ   Γ Α Μ Ο Υ

 

Α/Α

ΕΙΔΟΣ ΕΝΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

1

 ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ

 


 

2

 Θεωρημένο από δημόσια αρχή αντίγραφο της σύμβασης εργασίας τους αορίστου ή ορισμένου χρόνου τουλάχιστον ετήσιας διάρκειας και όταν η εργασία τους ανήκει στον ιδιωτικό τομέα.

 

 

** Εάν προσκομίσουν σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου η έκδοση του ΔΑΙ θα είναι υποχρεωτικά ετήσιας διάρκειας.

** Αν προσκομίσουν σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου τότε η έκδοση του ΔΑΙ θα είναι όση και η σύμβαση ορισμένου χρόνου ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΤΟ ΕΝΑ (1) ΕΤΟΣ

3

 ΑΓΟΡΑ ΠΑΡΑΒΟΛΟΥ ΠΟΣΟΥ 200,00 ΕΥΡΩ

 Το παράβολο το αγοράζετε στο link "-e-παράβολα" του site της Ε.Π.Ο. Μετά την εγγραφή σας, σας δίνεται ένας ηλεκτρονικός κωδικός πληρωμής που αρχίζει με την ένδειξη RF, τον οποίο χρησιμοποιείτε για να προχωρήσετε στην αγορά του παραβόλου.

4

 ΠΡΑΞΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ 

5

 ΑΙΤΗΣΗ του ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ ΠΡΟΣ την ΕΙΠ - ΕΠΟ

 

6

 ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ

Η ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ή ΑΠΟ ΤΟ gov.gr

7

 ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΗΣ του ποδοσφαιριστή στο νέο σωματείο ΚΑΘΟΛΛΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ.

 η οποία έχει κατατεθεί στην ΕΠΣ__________

 

 

 

 

Ιατρικό σεμινάριο "UEFA Football Doctor Education Programme"

 

 

Το διήμερο 23 και 24 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από την Ιατρική Επιτροπή της ΕΠΟ υπό την αιγίδα της UEFA, το ιατρικό σεμινάριο "Trauma & Medical Emergencies Workshop 1", το οποίο εντάσσεται στο “UEFA Football Doctor Education Programme”, που εκπονείται από την UEFA και υλοποιείται μέσω του προγράμματος Hat Trick.

Αυτό ήταν το πρώτο από μια σειρά τριών σεμιναρίων που θα ολοκληρώσουν το "UEFA Football Doctor Education Programme". Στο διήμερο ιατρικό σεμινάριο, το οποίο διεξήχθη στο ξενοδοχείο Τιτάνια, συμμετείχε το σύνολο των  ιατρικών επιτελείων των ομάδων της Super League 1 καθώς και μέλη των ιατρικών επιτελείων των Εθνικών Ομάδων. Συγκεκριμένα έδωσαν το παρών ο γιατρός της Εθνικής Ανδρών Αθανάσιος Παγώνας, η γιατρός της Εθνικής Γυναικών, Νεανίδων και Κορασίδων, Αλεξάνδρα Καραβασίλη και η γιατρός της Εθνικής Νεανίδων, Κορασίδων Αγγελική Μαραγκού.

To σεμινάριο προλόγισε ο Πρόεδρος της Ιατρικής Επιτροπής της ΕΠΟ και Πρόεδρος της ΕΠΣ Κορινθίας, Μιχάλης Τσιχριτζής, ο οποίος τόνισε την καίρια σημασία του σεμιναρίου για τη διαφύλαξη της ορθής αντιμετώπισης οποιουδήποτε ιατρικού περιστατικού κατά την διάρκεια των αγώνων:

"Σας καλωσoρίζουμε στο σεμινάριο που γίνεται με πρωτοβουλία της ιατρικής επιτροπής της ΕΠΟ υπό την αιγίδα της UEFA στo πλαίσιo του προγράμματος "Doctor Education Programme", το οποίο εκπονείται από την UEFA και υλοποιείται μέσω του προγράμματος Hat Trick. Η διεξαγωγή του σεμιναρίου αποτελεί μια γενναία και πρωτοποριακή απόφαση, καθώς πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Εύχομαι μέσα από τέτοιες δράσεις να γίνει το πρώτο βήμα ώστε να να επεκταθούν και σε άλλες κατηγορίες, τέτοια σεμινάρια τα οποία αφορούν όλες τις επαγγελματικές ομάδες -και όλους τους γιατρούς των ομάδων.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα συζητηθούν τα σημαντικά θέματα υγείας ποδοσφαιριστών και όλες οι περιπτώσεις άμεσης ιατρικής παρέμβασης. Ευχαριστώ πολύ τον Πρόεδρο της ΕΠΟ Παναγιώτη Μπαλτάκο, τον Εκτελεστικό Διευθυντή Ιάκωβο Φιλιππούση και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ καθώς άπαντες ενστερνίστηκαν το αίτημα μας να διεξαχθεί για πρώτη φορά το σεμινάριο αυτό στην Ελλάδα.

Επιπλέον θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της Ιατρικής Επιτροπής, τον κ. Τσίουλα, τον κύριο Δαυίδη και τον κύριο Κωνσταντινίδη, καθώς και τον Πρόεδρο της υγειονομικής επιτροπής της SL1 & SL2, Ξενοφώντα Ρούσση για την παρουσία τους και τη βοήθεια στη διεξαγωγή του σεμιναρίου. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους γιατρούς των ομάδων που μοχθούν καθημερινά με μοναδικό στόχο την πρόληψη και την υγεία των αθλητών στα γήπεδα."

 

 

 

Ο πιστοποιημένος γιατρός τη UEFA και υπεύθυνος του προγράμματος UEFA Football Doctor Education Programme, Πασχάλης Τσιούλας, ήταν ο κύριος εισηγητής του ιατρικού σεμιναρίου και τόνισε την αξία που έχει η διεξαγωγή του σεμιναρίου για την ομαλή λειτουργία των αγώνων."

 

 

 

"Σας ευχαριστούμε όλους για την παρουσία σας στο σεμινάριο, το οποίο διεξάγεται για πρώτη φορά στη χώρα μέσα από την συνεργασία με την UEFA. Η UEFA έχει αποφασίσει να δώσει ακόμη μεγαλύτερη βάση στην εκπαίδευση των ιατρικών επιτελείων των ομάδων.

Αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι ότι δεν βρισκόμαστε εδώ για να μιλήσουμε για τη γενική υγεία, αλλά θα μελετήσουμε τις περιπτώσεις που αφορούν στους αθλητές και στην άμεση επέμβαση στον αγωνιστικό χώρο. Θέλω και εγώ με τη σειρά μου να ευχαριστήσω όλους τους διοργανωτές του σεμιναρίου και χαίρομαι πολύ που βλέπω καταξιωμένους γιατρούς που παλεύουν κάθε μέρα για την υγεία των αθλητών."

Κύριοι άξονες συζήτησης και εκπαίδευσης του σεμιναρίου, στο οποίο πραγματοποιήθηκαν και πρακτικά εργαστήρια ιατρικών παρεμβάσεων, ήταν η διαχείριση έκτακτων περιστατικών κατά τη διάρκεια αθλητικών γεγονότων. Συγκεκριμένα, μελετήθηκαν οι ακόλουθες περιπτώσεις: κατάρρευση παίκτη και καρδιακά επεισόδια, τραύμα στη σπονδυλική στήλη, χτυπήματα στην κοιλιακή χώρα και το στήθος, χτυπήματα στον αυχένα, περίθαλψη πληγών, τραυματισμοί στο κεφάλι, στο πρόσωπο, στη λεκάνη και στα άκρα.

Επιπλέον έγινε ανάλυση περιπτώσεων και αντιμετώπισης των παρακάτω περιστατικών: αναφυλαξία, επιληπτική κρίση και κρίση άσθματος. Η διαχείριση και η προσαρμογή της ιατρικής περίθαλψης σε κάθε παίκτη ανάλογα με τις περιπτώσεις τραυματισμού ήταν άλλος ένας κύριος άξονας συζήτησης του σεμιναρίου. Μετά το τέλος του πρώτου σεμιναρίου και τη διενέργεια γραπτών εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν, οι επιτυχόντες θα λάβουν επίσημη πιστοποίηση της UEFA. Το πρόγραμμα και οι ομιλητές του διημέρου σεμιναρίου: