Ε.Π.Σ.
Κορινθίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας υπενθυμίζουμε ότι η ετήσια τακτική Γενική συνέλευση των σωματείων μελών της Ε.Π.Σ Κορινθίας θα διεξαχθεί την Δευτέρα 23 Ιουλίου και ώρα 19: 00 στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου ( Κολοκοτρώνη 54 ).

 

Εάν δεν υπάρξει απαρτία, δεν παραβρεθεί το μισό συν ένα του όλου αριθμού των Σωματείων – Μελών, η Τακτική Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί, χωρίς

άλλη πρόσκληση την επόμενη ημέρα Τρίτη 24 Ιουλίου 2012, στον ίδιο τόπο, την ίδια ώρα και με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού, οπότε θα θεωρηθεί ότι υπάρχει απαρτία, ανεξάρτητα από τον αριθμό των Σωματείων Μελών που θα παραβρεθούν.

 

Τα θέματα που αφορούν την εκπροσώπηση των Σωματείων Μελών της Ε.Π.Σ, όπως και κάθε άλλο θέμα που αφορά την Τακτική Γενική Συνέλευση, ρυθμίζονται από τις διατάξεις του καταστατικού της Ε.Π.Σ. Κορινθίας.

 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

Κάθε Σωματείο Μέλος θα εκπροσωπηθεί στην Γ.Σ. με έναν αντιπρόσωπο και έναν αναπληρωματικό, οι οποίοι πρέπει να είναι μέλη του Σωματείου και δεν εξαιρούνται τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του.

Οι αντιπρόσωποι και οι αναπληρωματικοί των Σωματείων ορίζονται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου των και νομιμοποιούνται με την κατάθεση στην Γραμματεία της Ε.Π.Σ. Κορινθίας (Νοταρά 48) Ειδικού Πληρεξουσίου Εγγράφου (το οποίο περιλαμβάνεται στην πρόσκληση) το αργότερο μέχρι τις 15.00 το μεσημέρι της Παρασκευής 20 Ιουλίου 2012.

Η υποβολή προτάσεων των Σωματείων για συζήτηση στην Γενική Συνέλευση πρέπει να κατατεθούν εγγράφως στην Γραμματεία της Ε.Π.Σ. τουλάχιστον 10 ημέρες πριν από την ορισθείσα ημέρα για σύγκλιση της Γ.Σ.

Από την 6η Ιουλίου 2012 θα διανέμονται από τα Γραφεία της Ε.Π.Σ έντυπα με περιεχόμενο: α) Τον Διοικητικό Απολογισμό περιόδου 2011-2012 β) Τον Οικονομικό Απολογισμό έτους 2011 γ) Την έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής δ) Τον Προϋπολογισμό έτους 2013 και ε) Τους βαθμολογικούς πίνακες όλων των κατηγοριών της αγωνιστικής περιόδου 2011-2012

Εκπρόσωποι των Σωματείων μπορούν να παραλαμβάνουν τα παραπάνω έντυπα από την Γραμματεία της Ε.Π.Σ ώστε να είναι ενημερωμένοι για τα θέματα της Γενικής Συνέλευσης.

 

Με τιμή

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Συνημμένα αρχεία
Download this file (anakoinwsi_2.pdf)anakoinwsi_2.pdf[ ]11 kB

Ιατρικό σεμινάριο "UEFA Football Doctor Education Programme"

 

 

Το διήμερο 23 και 24 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από την Ιατρική Επιτροπή της ΕΠΟ υπό την αιγίδα της UEFA, το ιατρικό σεμινάριο "Trauma & Medical Emergencies Workshop 1", το οποίο εντάσσεται στο “UEFA Football Doctor Education Programme”, που εκπονείται από την UEFA και υλοποιείται μέσω του προγράμματος Hat Trick.

Αυτό ήταν το πρώτο από μια σειρά τριών σεμιναρίων που θα ολοκληρώσουν το "UEFA Football Doctor Education Programme". Στο διήμερο ιατρικό σεμινάριο, το οποίο διεξήχθη στο ξενοδοχείο Τιτάνια, συμμετείχε το σύνολο των  ιατρικών επιτελείων των ομάδων της Super League 1 καθώς και μέλη των ιατρικών επιτελείων των Εθνικών Ομάδων. Συγκεκριμένα έδωσαν το παρών ο γιατρός της Εθνικής Ανδρών Αθανάσιος Παγώνας, η γιατρός της Εθνικής Γυναικών, Νεανίδων και Κορασίδων, Αλεξάνδρα Καραβασίλη και η γιατρός της Εθνικής Νεανίδων, Κορασίδων Αγγελική Μαραγκού.

To σεμινάριο προλόγισε ο Πρόεδρος της Ιατρικής Επιτροπής της ΕΠΟ και Πρόεδρος της ΕΠΣ Κορινθίας, Μιχάλης Τσιχριτζής, ο οποίος τόνισε την καίρια σημασία του σεμιναρίου για τη διαφύλαξη της ορθής αντιμετώπισης οποιουδήποτε ιατρικού περιστατικού κατά την διάρκεια των αγώνων:

"Σας καλωσoρίζουμε στο σεμινάριο που γίνεται με πρωτοβουλία της ιατρικής επιτροπής της ΕΠΟ υπό την αιγίδα της UEFA στo πλαίσιo του προγράμματος "Doctor Education Programme", το οποίο εκπονείται από την UEFA και υλοποιείται μέσω του προγράμματος Hat Trick. Η διεξαγωγή του σεμιναρίου αποτελεί μια γενναία και πρωτοποριακή απόφαση, καθώς πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Εύχομαι μέσα από τέτοιες δράσεις να γίνει το πρώτο βήμα ώστε να να επεκταθούν και σε άλλες κατηγορίες, τέτοια σεμινάρια τα οποία αφορούν όλες τις επαγγελματικές ομάδες -και όλους τους γιατρούς των ομάδων.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα συζητηθούν τα σημαντικά θέματα υγείας ποδοσφαιριστών και όλες οι περιπτώσεις άμεσης ιατρικής παρέμβασης. Ευχαριστώ πολύ τον Πρόεδρο της ΕΠΟ Παναγιώτη Μπαλτάκο, τον Εκτελεστικό Διευθυντή Ιάκωβο Φιλιππούση και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ καθώς άπαντες ενστερνίστηκαν το αίτημα μας να διεξαχθεί για πρώτη φορά το σεμινάριο αυτό στην Ελλάδα.

Επιπλέον θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της Ιατρικής Επιτροπής, τον κ. Τσίουλα, τον κύριο Δαυίδη και τον κύριο Κωνσταντινίδη, καθώς και τον Πρόεδρο της υγειονομικής επιτροπής της SL1 & SL2, Ξενοφώντα Ρούσση για την παρουσία τους και τη βοήθεια στη διεξαγωγή του σεμιναρίου. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους γιατρούς των ομάδων που μοχθούν καθημερινά με μοναδικό στόχο την πρόληψη και την υγεία των αθλητών στα γήπεδα."

 

 

 

Ο πιστοποιημένος γιατρός τη UEFA και υπεύθυνος του προγράμματος UEFA Football Doctor Education Programme, Πασχάλης Τσιούλας, ήταν ο κύριος εισηγητής του ιατρικού σεμιναρίου και τόνισε την αξία που έχει η διεξαγωγή του σεμιναρίου για την ομαλή λειτουργία των αγώνων."

 

 

 

"Σας ευχαριστούμε όλους για την παρουσία σας στο σεμινάριο, το οποίο διεξάγεται για πρώτη φορά στη χώρα μέσα από την συνεργασία με την UEFA. Η UEFA έχει αποφασίσει να δώσει ακόμη μεγαλύτερη βάση στην εκπαίδευση των ιατρικών επιτελείων των ομάδων.

Αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι ότι δεν βρισκόμαστε εδώ για να μιλήσουμε για τη γενική υγεία, αλλά θα μελετήσουμε τις περιπτώσεις που αφορούν στους αθλητές και στην άμεση επέμβαση στον αγωνιστικό χώρο. Θέλω και εγώ με τη σειρά μου να ευχαριστήσω όλους τους διοργανωτές του σεμιναρίου και χαίρομαι πολύ που βλέπω καταξιωμένους γιατρούς που παλεύουν κάθε μέρα για την υγεία των αθλητών."

Κύριοι άξονες συζήτησης και εκπαίδευσης του σεμιναρίου, στο οποίο πραγματοποιήθηκαν και πρακτικά εργαστήρια ιατρικών παρεμβάσεων, ήταν η διαχείριση έκτακτων περιστατικών κατά τη διάρκεια αθλητικών γεγονότων. Συγκεκριμένα, μελετήθηκαν οι ακόλουθες περιπτώσεις: κατάρρευση παίκτη και καρδιακά επεισόδια, τραύμα στη σπονδυλική στήλη, χτυπήματα στην κοιλιακή χώρα και το στήθος, χτυπήματα στον αυχένα, περίθαλψη πληγών, τραυματισμοί στο κεφάλι, στο πρόσωπο, στη λεκάνη και στα άκρα.

Επιπλέον έγινε ανάλυση περιπτώσεων και αντιμετώπισης των παρακάτω περιστατικών: αναφυλαξία, επιληπτική κρίση και κρίση άσθματος. Η διαχείριση και η προσαρμογή της ιατρικής περίθαλψης σε κάθε παίκτη ανάλογα με τις περιπτώσεις τραυματισμού ήταν άλλος ένας κύριος άξονας συζήτησης του σεμιναρίου. Μετά το τέλος του πρώτου σεμιναρίου και τη διενέργεια γραπτών εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν, οι επιτυχόντες θα λάβουν επίσημη πιστοποίηση της UEFA. Το πρόγραμμα και οι ομιλητές του διημέρου σεμιναρίου: