Ε.Π.Σ.
Κορινθίας

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

 Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012, η  Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των σωματείων μελών της Ε.Π.Σ. Κορινθίας στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου.

 

Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης διήρκησαν περίπου  3 ώρες σε καλό κλίμα  με τις τοποθετήσεις του προεδρείου και των ομιλητών.

Μετά την έλεγχο της απαρτίας διαπιστώθηκε ότι  από τα  62 σωματεία- μέλη της ΕΠΣ που είχαν καταθέσει πληρεξούσια παραβρέθηκαν  οι αντιπρόσωποι  55 σωματείων.

 

Ακολούθησε η έκθεση του διοικητικού απολογισμού από 1/7/2011 έως 30/6/2012 από τον κ. Τσιχριτζή υπό την ιδιότητά του ως προέδρου του Δ.Σ. με μία σύντομη και συνοπτική τοποθέτηση αφού οι μετέχοντες είχαν στα χέρια τους τόσο τον Διοικητικό όσο και τον Οικονομικό απολογισμό.

 

Η έκθεση των στοιχείων του οικονομικού απολογισμού έτους 2011 και διευκρινήσεις επ΄ αυτού,  έγινε στη συνέχεια από τον ταμία του Δ.Σ. κ. Ευθυμίου.

 

Ακολούθησε η εγγραφή ομιλητών, όπου ζήτησαν να πάρουν τον λόγο οι κ.κ. Κορδώσης Χρήστος, εκπρόσωπος του ΠΓΣ Κόρινθος,  Γεώργιος Σκούρτης, εκπρόσωπος του Ολυμπιακού Κορίνθου,  Σκούρας Παναγιώτης,  εκπρόσωπος της Δάφνης Εξαμιλίων, Καλατζής Κων/νος εκπρόσωπος του Ατρόμητου Μποζικά και ο Β΄ Αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Κορινθίας Πετρόπουλος Γεώργιος.

 

Πριν την έναρξη των τοποθετήσεων των ομιλητών, ζήτησε και έλαβε τον λόγο, το μέλος του Δ.Σ. κ. Α. Κύρκας , για να διατυπώσει δημόσια το ερώτημα – απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. -  αν είναι μέλος του Δ.Σ. προκαλώντας την απορία των παρευρισκομένων.

 

Ακολούθως το περιεχόμενο των ομιλιών των εκπροσώπων των σωματείων κινήθηκε σε γενικό κριτικό πνεύμα και κυμάνθηκε σε καλό  επίπεδο.

 

Εξαίρεση αποτέλεσε η τοποθέτηση του εκπροσώπου του Ολυμπιακού Κορίνθου κ. Γεωργίου Σκούρτη,  η οποία προκάλεσε αντιδράσεις από τα μέλη της Γ.Σ. για μερικές από τις τοποθετήσεις του και για το γεγονός της άρνησής του να ολοκληρώσει την ομιλία του, έχοντας υπερβεί  και τον υπερδιπλάσιο χρόνο από αυτόν που είχε προηγουμένως καθοριστεί ομόφωνα από τα μέλη της Γ.Σ. και είχαν τηρήσει τυπικά οι προηγούμενοι ομιλητές. Ακολούθως, αν και δήλωσε ότι περίμενε χρόνια αυτή την στιγμή, αποχώρησε αμέσως  από την στιγμή που κατέβηκε από το βήμα προκαλώντας επίσης τις απορίες των παρευρισκομένων.

 

 

 

Στην συνέχεια το λόγο έλαβαν ο ιατρός- μέλος του Δ.Σ. κ. Παπαδόπουλος Παναγιώτης, ο πρόεδρος της  εξελεγκτικής επιτροπής Σπανός Χαράλαμπος, ο κ. Σελλάς Γεώργιος και ο Γ.Γ Παναγιώτης Βράκας οι οποίοι απάντησαν σε θέματα που είχαν τεθεί από τους προηγούμενους ομιλητές.

 

Κλείνοντας την Γ.Σ ο Πρόεδρος κ. Μιχάλης Τσιχριτζής, με την δευτερολογία του, απάντησε συνολικά σε όλες τις προηγούμενες τοποθετήσεις τόσον όσον αφορά τον διοικητικό απολογισμό όσον και τον οικονομικό τοιούτο.

 

Παραβρέθηκε  από τον σύνδεσμο προπονητών ο πρόεδρος κος Ηλίας Αντώνης ο οποίος απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό. Επίσης παραβρέθηκαν και από τον Σ.Δ.Π. Κορινθίας ο πρόεδρος κος Γκολφινόπουλος Ανδρέας και το μέλος της Ε.Δ κ. Δημήτριος Γκρούτσης.

Κατά την ονομαστική ψηφοφορία που έγινε για την έγκριση του Διοικητικού Απολογισμού περιόδου από 1/7/2011 έως 30/6/2012, του Οικονομικού απολογισμού έτους 2011 και του προϋπολογισμού έτους 2013 οι αντιπρόσωποι των σωματείων - μελών της Ε.Π.Σ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ , ψήφισαν ως εξής:

 

Διοικητικός Απολογισμός       : 50 ναι

Οικονομικός Απολογισμός     : 50 ναι

Προϋπολογισμός έτους 2013 : 50 ναι

 

Ψήφισαν  50  σωματεία μετά την αποχώρηση πριν την ψηφοφορία, για διάφορους λόγους, των αντιπροσώπων των σωματείων – μελών 1. Π.Γ.Σ. η Κόρινθος, 2. Ολυμπιακός Κορίνθου, 3. Σοφικό 05, 4. ΠΑΣ Κλένια και 5. ΠΑΣ Κόρινθος.

 

Ακολούθησε άτυπη γενική συζήτηση μεταξύ των παρευρισκομένων σχετικά με τις οικονομικές συνθήκες που διαμορφώνονται στην χώρα μας και πόσο αυτές επηρεάζουν τον αθλητισμό γενικά και ειδικότερα την διεξαγωγή των πρωταθλημάτων της ΕΠΣΚ , σε πολύ καλό κλίμα.

 

Η ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

 

Ιατρικό σεμινάριο "UEFA Football Doctor Education Programme"

 

 

Το διήμερο 23 και 24 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από την Ιατρική Επιτροπή της ΕΠΟ υπό την αιγίδα της UEFA, το ιατρικό σεμινάριο "Trauma & Medical Emergencies Workshop 1", το οποίο εντάσσεται στο “UEFA Football Doctor Education Programme”, που εκπονείται από την UEFA και υλοποιείται μέσω του προγράμματος Hat Trick.

Αυτό ήταν το πρώτο από μια σειρά τριών σεμιναρίων που θα ολοκληρώσουν το "UEFA Football Doctor Education Programme". Στο διήμερο ιατρικό σεμινάριο, το οποίο διεξήχθη στο ξενοδοχείο Τιτάνια, συμμετείχε το σύνολο των  ιατρικών επιτελείων των ομάδων της Super League 1 καθώς και μέλη των ιατρικών επιτελείων των Εθνικών Ομάδων. Συγκεκριμένα έδωσαν το παρών ο γιατρός της Εθνικής Ανδρών Αθανάσιος Παγώνας, η γιατρός της Εθνικής Γυναικών, Νεανίδων και Κορασίδων, Αλεξάνδρα Καραβασίλη και η γιατρός της Εθνικής Νεανίδων, Κορασίδων Αγγελική Μαραγκού.

To σεμινάριο προλόγισε ο Πρόεδρος της Ιατρικής Επιτροπής της ΕΠΟ και Πρόεδρος της ΕΠΣ Κορινθίας, Μιχάλης Τσιχριτζής, ο οποίος τόνισε την καίρια σημασία του σεμιναρίου για τη διαφύλαξη της ορθής αντιμετώπισης οποιουδήποτε ιατρικού περιστατικού κατά την διάρκεια των αγώνων:

"Σας καλωσoρίζουμε στο σεμινάριο που γίνεται με πρωτοβουλία της ιατρικής επιτροπής της ΕΠΟ υπό την αιγίδα της UEFA στo πλαίσιo του προγράμματος "Doctor Education Programme", το οποίο εκπονείται από την UEFA και υλοποιείται μέσω του προγράμματος Hat Trick. Η διεξαγωγή του σεμιναρίου αποτελεί μια γενναία και πρωτοποριακή απόφαση, καθώς πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Εύχομαι μέσα από τέτοιες δράσεις να γίνει το πρώτο βήμα ώστε να να επεκταθούν και σε άλλες κατηγορίες, τέτοια σεμινάρια τα οποία αφορούν όλες τις επαγγελματικές ομάδες -και όλους τους γιατρούς των ομάδων.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα συζητηθούν τα σημαντικά θέματα υγείας ποδοσφαιριστών και όλες οι περιπτώσεις άμεσης ιατρικής παρέμβασης. Ευχαριστώ πολύ τον Πρόεδρο της ΕΠΟ Παναγιώτη Μπαλτάκο, τον Εκτελεστικό Διευθυντή Ιάκωβο Φιλιππούση και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ καθώς άπαντες ενστερνίστηκαν το αίτημα μας να διεξαχθεί για πρώτη φορά το σεμινάριο αυτό στην Ελλάδα.

Επιπλέον θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της Ιατρικής Επιτροπής, τον κ. Τσίουλα, τον κύριο Δαυίδη και τον κύριο Κωνσταντινίδη, καθώς και τον Πρόεδρο της υγειονομικής επιτροπής της SL1 & SL2, Ξενοφώντα Ρούσση για την παρουσία τους και τη βοήθεια στη διεξαγωγή του σεμιναρίου. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους γιατρούς των ομάδων που μοχθούν καθημερινά με μοναδικό στόχο την πρόληψη και την υγεία των αθλητών στα γήπεδα."

 

 

 

Ο πιστοποιημένος γιατρός τη UEFA και υπεύθυνος του προγράμματος UEFA Football Doctor Education Programme, Πασχάλης Τσιούλας, ήταν ο κύριος εισηγητής του ιατρικού σεμιναρίου και τόνισε την αξία που έχει η διεξαγωγή του σεμιναρίου για την ομαλή λειτουργία των αγώνων."

 

 

 

"Σας ευχαριστούμε όλους για την παρουσία σας στο σεμινάριο, το οποίο διεξάγεται για πρώτη φορά στη χώρα μέσα από την συνεργασία με την UEFA. Η UEFA έχει αποφασίσει να δώσει ακόμη μεγαλύτερη βάση στην εκπαίδευση των ιατρικών επιτελείων των ομάδων.

Αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι ότι δεν βρισκόμαστε εδώ για να μιλήσουμε για τη γενική υγεία, αλλά θα μελετήσουμε τις περιπτώσεις που αφορούν στους αθλητές και στην άμεση επέμβαση στον αγωνιστικό χώρο. Θέλω και εγώ με τη σειρά μου να ευχαριστήσω όλους τους διοργανωτές του σεμιναρίου και χαίρομαι πολύ που βλέπω καταξιωμένους γιατρούς που παλεύουν κάθε μέρα για την υγεία των αθλητών."

Κύριοι άξονες συζήτησης και εκπαίδευσης του σεμιναρίου, στο οποίο πραγματοποιήθηκαν και πρακτικά εργαστήρια ιατρικών παρεμβάσεων, ήταν η διαχείριση έκτακτων περιστατικών κατά τη διάρκεια αθλητικών γεγονότων. Συγκεκριμένα, μελετήθηκαν οι ακόλουθες περιπτώσεις: κατάρρευση παίκτη και καρδιακά επεισόδια, τραύμα στη σπονδυλική στήλη, χτυπήματα στην κοιλιακή χώρα και το στήθος, χτυπήματα στον αυχένα, περίθαλψη πληγών, τραυματισμοί στο κεφάλι, στο πρόσωπο, στη λεκάνη και στα άκρα.

Επιπλέον έγινε ανάλυση περιπτώσεων και αντιμετώπισης των παρακάτω περιστατικών: αναφυλαξία, επιληπτική κρίση και κρίση άσθματος. Η διαχείριση και η προσαρμογή της ιατρικής περίθαλψης σε κάθε παίκτη ανάλογα με τις περιπτώσεις τραυματισμού ήταν άλλος ένας κύριος άξονας συζήτησης του σεμιναρίου. Μετά το τέλος του πρώτου σεμιναρίου και τη διενέργεια γραπτών εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν, οι επιτυχόντες θα λάβουν επίσημη πιστοποίηση της UEFA. Το πρόγραμμα και οι ομιλητές του διημέρου σεμιναρίου: